Miksi mielestäni joulu on koko vuoden parasta aikaa?

Kaksplussalla on käynnissä verkostobloggaajien joulukalenteri, käy katsomassa edellinen luukku tästä!


Olen rakastanut joulua ihan pienestä asti. Muistan kun olimme pieniä, että halusin koristella koko kodin aina niillä samoilla koristeilla mitä aina ennenkin. Äitini ei voinut kestää sitä, että sai lapsekseen super-jouluihmisen, hän kun ei niin paljoa ole koskaan joulusta välittänyt. Kun muutin omilleni olen aina tykännyt koristella kodin joulun viettoa varten. Vanhempani ovat muuttaneet paljon paikasta toiseen ja maasta toiseen ja olen viettänyt monen monta joulua ulkomailla, mm. Ranskassa ja Belgiassa. 

Nyt kun itselläni on lapsi haluan luoda hänelle myös kauniita, hauskoja ja ihania joulumuistoja. Onnekseni olen onnistunut luomaan omasta lapsestani super-jouluihmisen myös! Joulun tunnelma ja lapsuuden nostalgia

Kuten sanottu, rakastan sitä lapsuuden nostalgiaa mikä jouluun liittyy. Ymmärrän hyvin, että jos lapsuuden jouluista ei ole hyviä muistoja ei myöskään aikuisena joulu välttämättä innosta. Muistan kun olin 5-vuotias ja muutimme Helsingistä Ruotsiin Malmöhön, ja meidän ensimmäinen joulu siellä oli hyvinkin vaatimaton. Muistan että meidän joulukuusi oli pieni pöytäkuusi eikä meillä ollut edes sohvia vielä, patjat lattialla vain. Mutta muistan silti miten tunnelmallista se oli. Joka joulu vanhempani sanoivat että tänä jouluna ei sitten tule paljoa joululahjoja, ja ihan oikeasti tarkoittivat sitä koska olimme aikamoisen vähävaraisia. Silti jokin joulun taika aina kävi ja he saivatkin rahaa jostain ja kuusen alla odotti jouluaattona iso läjä lahjoja. Muistan kuinka valitsimme veljeni kansa joululahja-kuvastoista lahjoja ja haaveilimme niistä.

Kerran huomasimme veljeni kanssa että kuusen alla olevat lahjat olikin laitettu sen verran läpinäkyviin lahjapapereihin että pystyimme näkemään sisällä olevat lahjat. Katsoimme innoissaan ne kaikki läpi ja kun lahjojen avaamisen aika tuli, ei ollutkaan enää yhtä jännittävää avata lahjoja kun tiesimme jo mitä siellä on. Heh. 


Jouluruoat ja herkut

Olen pienestä pitäen rakastanut meidän perheen jouluruokia, jotka ovat olleet ne samat niin kauan kuin muistan- Äitini tekee ne alusta asti itse. Makaronilaatikko, keitetyt perunat, kinkku ja kinkun kastike, rosolli ja lanttulaatikko. Nykyään ostamme myös lohta koska Noelkin tykkää ihan tosi paljon kalasta. Voisin joulun ajan vain elää rosollilla ja lanttulaatikolla! Aaaah nam, en malta odottaa että pääsen niitä syömään! 

Yksi iso perinne itselläni on myös laatikollinen After Eight-suklaata jonka useimmiten saan syödä ihan yksin, koska muut eivät siitä tykkää. Juttelimme juuri Simppeliä Sormiruokaa- blogin Marjutin kanssa siitä että tämä suklaa kuuluu vain jouluun. Olemme molemmat yrittäneet syödä sitä joulun ulkopuolella ja ei, se ei vain maistu samalta. Se on se joulun taika mikä vaikuttaa.

Yhdessäolo ja kiireettömyys

Rakastan joulussa ehkä eniten kiireettömyyttä ja perheen kanssa yhdessäoloa. Vietämme yleensä joulua lapseni, pikkuveljeni sekä vanhempieni kanssa. Kukaan meistä ei jaksa mitään joulustressiä tai kiireitä, meillä ei ole paniikia hankkia toisillemme lahjoja väkisin. Jos löytyy jotain käytännöllistä tai juuri tälle henkilölle sopivaa ostamme sen. Muuten emme osta lahjoja kuin lähinnä lapselleni, ja muille on yleensä sitten ainakin yksi lahja vähän niinkuin periaatteen vuoksi. Mitään stressiä tai turhaa rahanmenoa ei tarvitse pelätä.  


Lapsen vilpitön riemu

Minun lapseni on täysin jouluihminen, kertoohan sen nimikin jo - Noel eli Noël: joulu ranskaksi. Rakastan löytää lapselleni ihania lahjoja joista tiedän että hän tykkää. Haluan luoda ihania joulumuistoja hänelle. Ostan hänelle yleensä aina kaikista isoimman lego-paketin koska siihen meillä ei yleensä ole varaa arkena, joten se on spessu-juttu. Ostan usein myös kirpputoreilta esimerkiksi kirjoja ja lautapelejä. Lapsi myös rakastaa leipomista ja leivomme yleensä aattonakin pipareita ja joulutorttuja. Jouluaatto on myös ainut ilta uudenvuoden lisäksi kun lapsi saa valvoa niin myöhään kun jaksaa - viime vuonna yhteentoista asti. Uutena vuotena hän jaksoi valvoa 23.55 asti. 


Oletko jouluihminen? Vai eikö joulu voisi vähempää kiinnostaa? Vai tykkäätkö joulusta mutta inhoat sitä ainaista hössötystä joulun ympärillä?


Käy kurkkaamassa huomenna joulukalenterin seuraava luukku täältä!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?