Rakas lapsi, älä kasva isoksi!

Oltiin taas tapeltu ties mistä illan aikana. Tuntu että olin ihan loppu taas kerran. Menetin hermoni, sinä menetit hermosi. Itkimme yhdessä. Lopulta leikittiin vielä yksi leikki ennen nukkumaanmenoa ja naurettiin katketaksemme. Rakennettiin miekat rakennuspalikoista, ja taisteltiin niillä kunnes miekat hajosi. Katsoin sua, kun sanoit "kato äiti, kato! kato!", ja olit aivan into piukeana. Rakas pieni 6-vuotias lapseni, jolta lähti eka ylähammas viime viikolla. Nauroit hersyvää, vilpitöntä nauruasi, ja tuntui kuin koko päivän inhottavat riidat ja kuormitus karisi pois harteilta.
Mentiin iltapesulle ja sain pestä hampaasi. Autoin riisumaan, ja mietin sitä hetkeä kun en saa enää pestä hampaitasi tai auttaa riisumaan vaatteita illan päätteeksi. Kun ei enää väitellä siitä, että voiko niitä viikon jo pidettyjä vaatteita pitää pliis vielä yhden päivän, kun ne on niin mukavan pehmeet. Kun muumi-hammastahna vaihtuu aikuisten tahnaan. Vielä toissapäivänä sua nauratti, kun väsyneenä vahingossa laitoin sun hammasharjaan aikuisten tahnaa. Se maistu kuulemma pahalta. 

Vielä ennen nukkumaanmenoa päätit vetää viimeiset raivarit ja suutuin. Huusin. Kadutti saman tien. Pyysin anteeksi, mutta samaan hengenvetoon sanoin että en jaksa enää lukea iltasatua. Luin silti, koska oltiin just lainattu sun suosikki-kirja kirjastosta, Tatu ja Patu päiväkodissa. 

Opit ihan just lukemaan. Pyydätkö enää sen jälkeen mua lukemaan sulle? Milloin oot liian vanha iltasatuun? Se on meidän kummakin suosikkihetki illasta, vaikka usein koenkin olevani jo aivan liian poikki lukemaan enää yhtään mitään. Silti useimmiten luen.

Halusit nukahtaa niin että mä olen sun vieressä vielä. Itselläni puski jo kyyneleet silmäkulmista, kun olin niin kertakaikkisen poikki tästä päivästä. Silti jäin. Pidin pienestä kädestä kiinni. Kunnes äänikirja meni liian jännittäväksi ja pyysit vaihtamaan kirjaa. Vaihdoin, ja katsoin kun nukahdit.

Irroitin käteni sun kädestä, ja kyyneleet valui poskillani. 

Älä kasva ikinä isoksi.

Älä ikinä jätä mua.

Älä kasva.

Rakastan sua. 

💗 Seuraathan minua jo muualla? 💗

instagram  |  facebook  |  blogit.fi  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?