Opettelen sanomaan ei - vaikka siitä ei pidettäisi

Sen jälkeen kun sain lapsen olen joutunut opettelemaan kaikenlaista. Yksi näistä asioista on ehdottomasti se että opettelen sanomaan ei. 


Kuva: Heidi Romo


Kiltille ihmiselle joka haluaa miellyttää muita voi olla todella haastavaa kieltäytyä asioista. Itse haluaisin pystyä auttamaan kaikkea ja kaikkia maailmassa. Olen aina ensimmäisenä ilmoittautumassa muuttoavuksi, lainaamaan kaikenlaista ja tarjoamaan apukäsiä milloin mihinkin. Kun minusta tuli totaaliyksinhuoltaja olen tajunnut että oma aikani ja voimavarat eivät riitä kaikkeen omaankaan - pitää oppia kieltäytymään asioista. Etenkin niistä asioista jotka eivät palvele itseäni tai pelkästään syövät omia voimiani. 

Yksinhuoltajuus ja äidiksi tuleminen on jollain tapaa auttanut tässä asiassa automaattisesti, koska ihmiset ymmärtävät että minulla on omassa elämässä jo kädet täynnä. Ne jotka eivät tätä ollenkaan ymmärrä eivät ansaitse paikkaa elämässäni muutenkaan. 


Kuva: Heidi RomoMinulla on lähipiirissä paljon muitakin yksinhuoltajia ja heidän kanssa olemme verkostoituneet. Me tiedämme miten haastavaa voi olla kun on ainut vanhempi arjessa, ja etenkin silloin kun iskee joku kriisi tai vaikkapa muutto. 


Olen oppinut että omaa itseään tulisi arvostaa hyvällä tavalla itsekkäästi ja huolehtia ensin omista tarpeistaan. Sitten vasta muiden. Jos olen nääntymäisilläni työelämän, lapsiperhearjen ja muiden asioiden kanssa, en lähde joka viikonloppu muuttoavuksi tai juhliin. Jopa kivat asiat kuormittavat jos niitä on liikaa.


Osaatko sinä sanoa ei ja kieltäytyä asioista? 
💗 Seuraathan minua jo muualla? 💗

instagram  |  facebook  |  blogit.fi  Kommentit

  1. tämä on hyvä aihe! Itselleni on ollut vaikea sanoa ei, muut ovat jopa suuttuneet, jos olen alkanut sanoa sen ei...opettelua on koko elämä, kun on liian kiltti..:(

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?