My day - miltä meidän keskiviikko näyttää?Jaoin pyynnöstä instagramissa seuraajille yhden keskiviikko-päivän meidän arjesta. Tällä hetkellä arki on kovin epätasaista osa-aikatyön takia, joten tämä keskiviikko ei ollut kuten kaikki muut keskiviikot. Jokainen viikko on vähän erilainen, mutta se sopii tässä elämäntilanteessa. 7.30-9.00

Heräämme yleensä puoli kahdeksan maissa, lapsi saattaa herätä jo hieman aikaisemmin. Aamupala, piirretyt, legoleikit kuuluvat yleensä aamurutiineihin. 8.30 aikoihin pyrimme lähtemään eskariin joka alkaa 9.00.9.00-10.00

Kun olin saanut lapsen vietyä eskariin lähdin kohti postia, siellä odotti paketti: lapsen yksi joululahja! Ostin lelut24.fi kautta iWALLZ legoseinän! Käykää tsekkaamassa, itse olin ainakin ihan fiiliksissä näistä, niistä tulee tosi hieno lisä meidän legopöydälle! 
Kotona ehdin syödä aamupalaa ja katsoa hetken jouluhömppäleffaa. Sen jälkeen olikin aika rientää terapiaan - olen meinaan vihdoin ja viimein vuosien odottelun jälkeen jaksanut käydä prosessin läpi ja löytänyt itselleni psykoterapeutin!11.30-12.30

Terapiassa käyty. Tämä oli vasta toinen kerta vastaanotolla ja tuntuu että ei malta odottaa kunnes pääsemme vauhtiin. Yleensä olen tottunut siihen että joudun kertomaan useammalle terapeutille ja ammattilaiselle samat asiat uudestaan ja uudestaan, aika loppuu ja apu loppuu. Olen käynyt mm. terveyskeskuksessa juttelemassa psykiatriselle sairaanhoitajalle sekä psykiatrisella poliklinikalla. Polillakin lääkäri vaihtui melkein joka kerta ja se oli todella turhauttavaa. Kuvitelkaa miltä tuntuu kertoa traumoja ja elämän kamalia tapahtumia uudestaan ja uudestaan eri ihmisille. Saamatta itse mitään varsinaista apua asiaan. Huh. 
Kävin terapian jälkeen kahdella kirpparilla, mikä sekin on itselleni yksi terapian muoto. Aina ei tarvitse ostaa mitään, mutta kirpputorilla käyminen on silti aina kivaa. Tällä kertaa siellä oli muutama aivan loistava joulupaita, jotka tosin jäivät kauppaan, kun eivät olleet tarpeeksi isoa kokoa.

Tein pari löytöä myös, lapselle ylläriksi "glittersilmä"-pehmon jolla on joulupipari kädessä! Sekä itselleni villahuivin.


14.00 - 15.00

Satutin selkäni venytellessäni salilla pari päivää sitten, oikein naksahti kun jumppapallolla venytin itseäni. Auts. En kyennyt muutamaan päivään kääntämään edes päätäni. Olen siitä asti hoitanut sitä kotihoidoin ja niin tein nytkin ennen kuin lapsen hain. Lämmitin kaurapussin mikrossa ja lämmitelin sillä sängyssä kipeitä lihaksia. On niin upeaa että voin huoltaa itseäni osa-aikatyön ansiosta. Olen käynyt salilla ja myös vain rentoutunut kotona, ja välillä ottanut kauan kaivatut päiväunet! Jaksan tällä tavalla myös keskittyä lapseen täysin kun haen hänet eskarista.


15.00-17.00

Ennen kuin hain lapsen kävin viemässä joululahjat ja tuolin kellariin. Meille tulee sohva keittiöön joten joudun viemään muutaman tuolin pois.
Siivosin myös keittiöstä ylimääräistä tavaraa pois koska sohva tulee huomenna keittiöön.
Käyn hakemassa lapsen ja käymme kaupassa, meillä on tänään saunapäivä joten ostimme limut. Mukaan tarttui myös lapsen toiveesta hänen lemppari-ruisleipää ja irtokarkkeja.
Eteinen näyttää usein tältä, kaikki jää tasan siihen mihin ne tavarat heitetään kun sisään tullaan. Todettiin tänään(kin) että se ei ketään haittaa!Ruuaksi pakastepizzaa.


17.00 - 19-00

Tänään saunaan! Paitsi että lapsi ei halunnutkaan mennä, usein vähän ensin vastustaa mutta sitten tulee mukaan ja tykkääkin olla saunassa. Tällä kertaa sanoi ettei tosiaankaan jaksa mennä, mutta minä halusin mennä. Menin sitten ensimmäistä kertaa yksin, niin että lapsi oli kotona sillä aikaa! huh miten jännää! Hän on ollut useamman kerran yksin kotona kun käyn kaupassa tai kävelylenkillä, ja niin hän vain sitten katseli kotona piirrettyjä ja minä sain huoltaa kipeitä lihaksia saunan lämmössä - ihan yksin!

 
Viideltä alkoi Pikku Kakkonen ja koulun aloituksen Teams-kokous. Sain infoa koulun aloittamisesta ja sinne hakemisesta. APUA. Ensi vuonna kouluun! Se jännittää aivan tosi paljon! Lapsi tosiaan on vain ihan hirmu innoissaan koulun alkamisesta. 
Aikamoinen päivä, pitkältä tuntui. Hirveästi tekemistä, ja olen kaiken tämän muun lisäksi laittanut lukuisia sähköposteja, tarkistanut ansiosidonnaisen maksu-asioita, ilmoittanut lapsen jalkapalloharrastukseen, pävittänyt instagramia ja vastaillut viesteihin. Paljon kaikkea!
Lopulta sitten ysin jälkeen kaaduin sänkyyn ja vastailin vielä muutamiin viesteihin instagramissa joita tuli päivän aikana satoja, ja myös 8000 seuraajaa pamahti rikki! HUHHUH! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?