Toivopostaus: Ompelukaavat esittelyssä!

Saan sen verran usein kysymyksiä, että mistä hankin ompelukaavat, että ajattelin esitellä minun suosikkejani suomalaisista kaavoista. Kaikkia kaavoja en ole itse kokeillut, mutta ajattelin esitellä kaikki tietämäni suomalaiset (ja pari ulkomaalaista) kaavantekijää. Osan kaavoista teen myös itse (minullahan on pukuompelijan ja hatuntekijän tutkinnot), mutta en hirveästi pidä kaavoittamisesta joten olen kokenut helpottavana että on olemassa valmiita kaavoja helposti saatavilla. 


Jujuna

Pidän ehkä kaikkein eniten Jujunan kaavoista, ne sopivat minun (pluskokoiselle) vartalolleni melkeinpä ilman muokkauksia. Eniten käytän naisten perusmekko-kaavapakettia, ja näistä kaavoista eniten timanttimekon kaavaa. Se on niin ihana kaava! Jujunan Mini Three Pieces -kaavalla tehty paita lapselle


Jujunan hupparikaava ja oma leggins-kaava. Kankaat Vimma / Kangaskapina

Puuhakaspaja

Puuhakaspajalla on miesten, naisten, lasten sekä asusteiden kaavoja runsaasti. Olen sieltä tilannut lähinnä lasten kaavoja. Olen vähän himoinnut heidän takki-kaavaa, jos saisin aikaiseksi joskus tehdä syystakin itselleni. 


Ehta by Dream Circus

Ehtan kaavat ovat myös suosikkejani. Olen kovasti tykännyt mm. heidän rento-tunikasta. Sitä haluaisin itselleni monessa eri värissä!


Ehta rento-tunika

Unelmallinen

Unelmallisen kaavat kuuluvat myös suosikkeihini. Sieltä löytyy iso valikoima naisten kaavoja sekä myös miesten kaavoja. Olen himoinnut mm. takin kaavaa, jos saisin nyt vihdoin joku syksy tehtyä itselleni syystakin.Suosikki-kaava: Jujunan timanttimekko


Named

Namedin kaavoja en ole itse kokeillut, mutta olen katsonut että siellä on myös runsas valikoima naisten kaavoja.


Kuva: Named


Pattydoo

Pattydoo on saksalainen yritys joka myy kaavoja, osa on englanniksi ja osa pelkästään saksaksi. Heidän sivuilla on myös todella hyvät ohjevideot kaavoihin. Olen juuri ostanut heiltä useamman kaavan, mm. neuletakin, mekon, parin pehmolelun ja pikkareiden kaavat.

Heillä on paljon kaavoja, miesten, naisten, lasten sekä myös laukkujen kaavoja. Osa niistä on tosiaan pelkästään saksaksi, mutta heillä on hyvät ohjevideot youtubessa: 
Villa & Villa reppukaava

Jos olet vailla Kånken-tyyppisen repun kaavaa ja ohjeita niin Villa&Villa blogista löytyy. Olen tällä kaavalla tehnyt useammankin repun ja kuvallisten ohjeiden avulla ompelu helpottuu. Ei ole kuitenkaan mikään ihan helpoin ensimmäinen ompeluprojekti vaan se vaatii vähän ompelutaitoa. 


Kirpparilta löytynyt Leijonakuningas-lakana sai uuden elämän reppuna


Tämä kangas myös on kirpparilöytö, tein siitä lapselle mini-version Villa&Villa repusta

Onko teillä suosikki-kaavoja? Vai kaavoitatteko itse? 
💗 Seuraathan minua jo muualla? 💗

instagram  |  facebook  |  blogit.fi  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?