Raiskaukset eivät lopu siihen, että laitamme rajat kiinni


Mietin pitkään kirjoitanko tästä aiheesta. Ihan ensinnäkin sen takia, että aihe on todella ahdistava. Minua ahdistaa kun otsikot huutavat raiskauksia joka päivä tämän Oulun tapauksen jälkeen. Mutta niin kamalan triggeröiviä kun nämä raiskaus-uutiset ja artikkelit ovat minulle, se ei ole mitään verrattuna siihen raivoon mikä minussa nousee kun jotkut ihmiset ottavat nyt kantaa asiaan rasismin ja muukalaisvihan kautta.

Ne kaikki jotka vielä viime vuonna huutelivat että #metoo on turhaa vouhotusta ja huomionhakua, onkin nyt niin hirveän huolissaan meistä naisista ja tytöistä.

Ne kaikki jotka vielä viime vuonna haukkuivat minua n**kerinnussijaksi ja toivoivat että minut raiskaisi turvapaikanhakija koska olen ”suvakki”, ovat nyt niin kovin huolissaan meidän naisten ja tyttöjen puolesta. Aivan helvetin naurettavaa. Paitsi että minua ei naurata pätkääkään.

Kysynpä vaan teiltä, jotka nyt olette niin huolissaan yhtäkkiä meidän naisten turvallisuudesta, kun olette sitä mieltä että ulkomaalaiset ovat yhtäkkiä uhka meille naisille:

 • Missä te olitte huutelemassa naisten oikeudesta kehorauhaan kun ala-asteella näin itsensäpaljastajia?
 • Missä te olitte kun piti allekirjoittaa Suostumus2018 kansalaisaloite? Ainiin, dieselautojen käyttövoimaveron poiston aloitetta allekirjoittamassa. Jälkimmäinen aloite keräsi ennätysvauhtia allekirjoituksia, joita on nyt yli 120 tuhatta. Suostumus2018 aloitteessa on 55 tuhatta.
 • Missä te olitte kun kahvipöydässä kerrottiin raiskausvitsiä? Nauroitko mukana vai sanoitko, että tuo ei ole oikein, koska tuollaiset vitsit ylläpitävät raiskauskulttuuria ja loukkaavat?
 • Missä olit kun taas kerran joku ”suvakki” sai kommentteja joissa toivottiin että hänet raiskataan? Sanoitko vastaan, ilmiannoitko kommentteja vai olitko kenties mukana kommentoimassa ja toivomassa suvakeille raiskauskuolemaa?
 • Mitä teit kun bussissa naiselle huudettiin huoraa ja lääpittiin? Sanoitko että lopettakaa, vai käänsitkö katseesi ikkunaa kohti? Vai olitko kenties itse mukana huutelemassa?
 • Kaikki nämä yllä olevat asiat vaikuttavat meidän yhteiskuntaan. Jos oikeasti olette sitä mieltä että olette huolissanne meistä naisista ja tytöistä, tehkää jotain asialle. Lopettakaa vouhottaminen ulkomaalaisista, ja lahjoittakaa rahaa yhdistyksille jotka auttavat hyväksikäytettyjä. Puhukaa ääneen asioista, puolustakaa, vaatikaa parempaa kohtelua uhreille ja kovempia rangaistuksia tekijöille. Lyhyempiä käsittelyaikoja oikeuteen. Keskusteluapua ja tukea uhreille. Lakatkaa vähättelemästä #metoo-liikettä ja sen sijaan kuunnelkaa meitä naisia.
Hävetkää, populistit!

Minusta on uskomattoman loukkaavaa, että jotkut ihmiset oikein tärisevät innostuksesta, kun turvapaikanhakijoita voi vihdoin syyttää ”meidän naisten turvallisuuden vaarantamisesta”. Minä en suostu siihen, että minun kamalia kokemuksia käytetään keppihevosena omille kuvottaville agendoille. Pahinta on se, että poliitikot käyttävät tätä hyväkseen vaaleja varten. Hävetkää.

Raiskaukset ja seksuaaliset häirinnät eivät ole mikään uusi juttu. Raiskaukset eivät lakkaa sillä, että laitamme rajat kiinni. Tiedättekö mitä? Sillä ei ole paskankaan väliä, minkä värinen iho tekijällä on. Raiskaus on raiskaus, ihonväristä ja ihmisen alkuperästä huolimatta.

Vaikka rajat menisivät kiinni, me naiset emme lakkaa pelkäämästä kun kuljemme yksin yöllä kaupungilla.

Tiedättekö minkä takia myös pelkäsin kirjoittaa tästä aiheesta? Koska aina kun puhun seksuaalisesta väkivallasta pelkään että joku tulee vähättelemään kokemuksiani. Mutta kun aiheeseen lisätään vielä turvapaikanhakijat ja rasismi, minun pitää varautua rasistien ja trollien hyökkäykseen. Joissa yllätys yllätys, saatetaan toivoa että minut raiskattaisiin, koska vastustan rasismia. Ironista, eikö?


http://masentunutmutsi.fi/meidan-kaikkien-pitaisi-olla-feministeja/

Kommentit

 1. Tämä on todella hyvä näkökulma tällä hetkellä kuumana käyvään keskusteluun. Tsemppiä palautevyöryyn, josta osa on varmasti kaikkea muuta, kuin mieltä ylentäviä.

  Minusta on merkillistä, millaisena suvaitsevaisuus nähdään. Että suvaitsevaisuudella annettaisiin jonkinlainen lupa raiskata, ryöstää ja tappaa. En usko, että kukaan tervejärkinen ihminen hyväksyy raiskaamista. Minusta se menee rikoslistalla niin korkealla, että ainoa mikä menee tasoihin, on harkittu murha. Kuolemantuottamus voi olla vahinko. Voit vahingossa viedä ihmisen hengen, kun auto lähtee liukkaalla lapasesta tai kaataa veneen, kun olet soutelemassa. Raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole koskaan vahinko. Ja siksi niistä saisi olla paljon, paljon kovemmat rangaistukset kuin nykyään on.

  Ja silti, vaikka minulla on näin jyrkkä mielipide raiskauksiin ja kaikenlaiseen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, niin en ymmärrä rasismia. Sinänsä raiskaajien karkoittaminen maasta on hyvä idea. Minusta on ihan järkevä ajatus, että jos ei suostu noudattamaan lakeja, niin tervemenoa. Mutta miksi tämän tulisi koskea vain muiden maiden kansalaisia? Miksi tätä ei ehdoteta, kun raiskaus tapahtuu suomalaisen toimesta? Tässä on mielestäni ero, suomalaisen tekemä raiskaus on ihmisten mielestä monesti jotenkin "lievempi" tai sillä on lieventäviä asianhaaroja kuten uhrin hutsahtava pukeutuminen tai se että aviopuoliso ei ole ymmärtänyt antaa niin on muka oikeus ottaa väkisin. (Ei mene mun jakeluun nämä) Samasta rikoksesta sama rangaistus, ihonväriin tai kansalaisuuteen katsomatta. Ja ne jotka osaa olla kunnolla, saavat elää rauhassa, myöskin ihonväriin tai kansalaisuuteen katsomatta.

  Tosiaan, ei tarvitse minunkaan turvallisuutta käyttää keppihevosena. Ei sitä käytetty aikaisemminkaan, vaikka suomalaisten tekemiä raiskauksia on uutisoitu vuosia -kuten myös niistä seuranneita ehdollisia, parin kuukauden pelletuomioita. Sitten kun puhutaan yleisesti raiskauksista seuranneiden tuomioiden koventamisesta tasapuolisesti kaikille, olen ensimmäisten joukossa peukuttamassa.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, että tuomiot on aivan naurettavan pieniä, tai siis ihan olemattomia. Tähän pitäis saada muutos, oli tekijä sitten minkä maalainen tahansa. Ja samaa mieltä karkottamisesta. Jos raiskaa - ulos täältä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, ku kirjotit! Mun mielestä miesten pitäis vihdoin ja viimein ottaa vastuu tekemisistään ja lopettaa raiskaaminen ja lopettaa naisten ja lasten seksuaalinen ahdistelu ja rueta käyttäytymään ihmismäisesti.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, ja kuunnella meitä naisia kun puhumme aiheesta! Eikä vaan puhua päälle että höpöhöpö, ennenkin sai puristella naisia perseestä.

  VastaaPoista
 5. Olen kiitollinen, kun uskalsit aiheesta kirjoittaa! Tää tilanne on aivan perseestä. Eduskuntavaalit tulossa, joten media ja tietyt puolueet oikeen vatvaa samaa paskaa joka minuutti. Pekka Haaviston kampanja kuulemma populistista? No mitäs sitten tää mamuvastasuus on, jos ei nyt populismia? Lähdin vuosi sit Suomesta veks, kun en enään jaksanut kattoo sitä ihme etnonationalista meininkiä. Takaisin tulen vasta, kun kaikki ovat tasa-arvoisia. Niin vähemmistöt, kuin eläimet kuin enemmistöt. Ystävällisin terveisin, mamutyttö, joka ollut kantasuomalaisen hyväksikäyttämänä.

  VastaaPoista
 6. Juuri näin!
  Paitsi tämä karkotusasia mua hiertää: mä en haluaisi kenenkään, missään maassa, altistuvan seksuaaliväkivallalle. Siksi en haluaisi sälyttää näitä rikollisia muidenkaan maiden vaivoiksi.

  VastaaPoista
 7. :( Oon pahoillani kokemuksista. Mä en tiedä miten kestän nää vaalit...

  VastaaPoista
 8. No joo. Karkotus sinänsä vaan "siirtää ongelman" muualle. En tiedä, loppuelämäksi vankilaan :[

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?