Laukkuja ei voi koskaan olla liikaa - kolme laukkua ommeltu!

Sain ommeltua jo ajat sitten nämä laukut ja olen käyttänytkin niitä, mutta en ole saanut aikaiseksi kuvata niitä. Lapsi on ollut oksennustaudissa ja itse olen ollut terveenä ihme ja kumma. Olen kiipeämässä seiniä pitkin, kun emme voi tartuntavaaran takia lähteä minnekään. Olen sitten kuvaillut blogiin kaikenlaista, ja tässä nämä laukut:Laukussa kaikki paitsi vuori on uusiokäytössä olevia matskuja. Nahka on nahkatakista, hihna on vyö ja päällikangas on verho. Sisällä vuori on ainut uusi kangas, jonka sain Vimmalta aikoinaan. Edessä alhaalla on nahkasta kaksi etutaskua.

Rakastan kirpputoreilla kiertelyä ja meillä onkin ihan lähikaupan vieressä Fida. Aiemmin täällä oli myös Hesyn kirppis ja se oli ihan suosikkimesta, mutta se valitettavasti siirtyi muualle.

Ompelin myös kaksi pikkulaukkua, Jujunan ilmaiskaavalla. Kaavan voi tulostaa itse tai tilata kotiin valmiiksi printattuna hintaan 2,50€.Tässä laukussa käytin tekonahkaa, ostin joskus kirpparilta tekonahkahameen uusiokäyttöä varten. Täytyy kyllä sanoa että tykkään  niin paljon enemmän oikeasta nahasta materiaalina kuin tekonahasta. Sitä en tosin koskaan osta uutena, vaan etsin kirppareilta nahkavaatteita joita voi uusiokäyttää ompeluissa ja korviksissa. Korviksista lisää myöhemmin! Toinen kangas on Brysselistä aikoinaan ostettu afrikkalaisprintti.Kummassakin laukussa hihna on ripsinauhaa. Kolmannessa laukussa on Vimman printtikangas ja nahkatakista leikattua nahkaa.Tykästyin näihin pikkulaukkuihin! Seuraavaksi ajattelin kokeilla Swoonin ilmaiskaavaa, joka on vähän samanlainen kuin tämä Jujunan. Swoonilla on muitakin ihania laukkukaavoja - osa ihan ilmaisia.

Swoonin sivuilla on foldover clutch kaava ilmaisena, kuvat mitä sivuilla on laukusta on aivan ihania ja oikein huutaa, että ompele, ompele... Tykkään Swoonin sivuista, kun siellä on kaavan tilanneiden tekemiä laukkuja myös inspiraationa.

[caption id="attachment_971" align="aligncenter" width="855"] Kuva: Swoon Patterns[/caption]

[caption id="attachment_968" align="aligncenter" width="960"] Kuva: Michelle Wilkinson Tripp, swoonpatterns.com[/caption]

[caption id="attachment_969" align="aligncenter" width="1964"] KUVA: Jennifer Greene, SWOONPATTERNS.COM[/caption]

 

Tämän voisi ommella niin, että lisää siihen olkahihnan, en tykkää käyttää clutch-laukkuja. Laukkujahan ei voi koskaan olla liikaa, eihän?

 

Kommentit

  1. Ihanaa että käytät kierrätysmateriaaleja ompeluksiin,niin miekii teen.Samoin keräilen solkia,nappeja,vetskareita yms.sälää mitä sitten käytän ompeluksissani.Ja se köyhyys just opettaa kierrättää mikä on hyvä juttu!Kivan näköisiä laukkuja olet ommellut.Jatka vaan ja juttusi ovat aina mukavia luettavia,ei tietenkään yrjötauti lapsella!

    VastaaPoista
  2. Kivoja laukkuja.Itselläni on jo Tinnan ompelema olkalaukku jossa huristelee raitiovaunu Hesasta.Laukkuja ei voi olla koskaan liikaaa.Kiitos Tinna.

    VastaaPoista
  3. Kiva, että tykkäät mun jutuista :D <3 Joo, tietyllä tapaa se köyhän elämä kannustaa ja pakottaakin uusiokäyttämään, kun ei oikeen oo varaa ostaa uutena kaikkea! Mä aina säästän kaikesta soljet ja napit ja vetskarit jne :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompeluohje: Näin teet solmupannan

Köyhä ei kaipaa neuvojasi - lopetetaan richspleinaaminen

Lapsen aistiyliherkkyys - miten se näkyy arjessamme?